ОДРЖАН ЕТНО САЈАМ "ДОМАЋЕ-ПРИРОДНО"

Image

У Тополи је 12. јула 2021. на Петровдан по трећи пут одржан Етно сајам „Домаће-природно“ у Карађорђевом конаку. Културни центар Топола уз подршку Министарства државне управе и локалне самоуправе и Општине Топола, као и у сарадњи са Туристичком организацијом „Опленац“ из Тополе и Културно-уметничким друптвом „Опленац“ из Тополе,  организовао је такмичење за најбоље пите и гибанице које су правиле домаћице из општине Топола и региона – Удружење жена „Народна радиност“ из Кнића, „Различак“ из Крагујевца, „Златне руке Левча“ из Рековца, „Креатива“ из Аранђеловца, Удружење жена „Опленац“ из Тополе као и бројни самостални излагачи. Са преко тридесет излагача из читаве Србије и око 1000 посетилаца, овогодишњи сајам био је веома посећен и успешан у својој намери да се традиција српског народа сачува од заборава.

Такмичење за најбољу питу и гибаницу почело је у јутарњим часовима, а жири је био у следећем саставу:

Иван Ћировић, председник жирија, шеф кухиње ресторана „Вожд“ из Тополе

Ана Никодијевић, победница серијала „Кухиња мога краја“ из Тополе и

Ненад Филиповић, Туристичка организација „Рековац“.

Након дегустације, жири је донео следећу одлуку:

У категорији за најбољу гибаницу прво место припало је Удружењу жена „Златне руке“ из Левча, друго место Миланки Глишић, а треће место Мири Павловић.

У категорији за најбољу питу, прво место припало је Тамари Лукић за питу са лимуном, друго место Гордани Глишић за питу са сувим шљивама и орасима, а треће место Нади Плак за лењу питу.

Специјалну награду добила је Мирјана Радојевић за питу са боровницама.

Поред такмичења за најлепшу питу и гибаницу, одржани су и наступи фолклорних ансамбала. Културо-уметничко друштво „Опленац“ из Тополе наступало је са својим препознатљивим кореографијама, а њихови гости били су и Национални ансамбл народних игара и песама са Косова и Метохије „Венац“.

У оквиру Етно сајма одржано је и проглашење победника на регионалној манифестацији „Отворена дворишта“. Том приликом додељене су награде за најлепша дворишта у категоријама најлепше етно двориште, најлепше двориште, најлепше парк двориште и најлепши детаљ.     

У вечерњим часовима на сцену су изашли Немања и Мићо Кујунџић, као и Мира Шкорић уз оркестар Перице Васића.

ФОТО АРХИВА

Контакт информације

Адреса: Булевар вожда Карађорђа бб
34310 Топола, Србија

Друштвене мреже

Facebook
Instagram
Youtube

Search