Програми

Филмски програм

У оквиру филмског програма Културног центра Топола приказују се домаћа и страна остварења настала у оквиру различитих филмских жанрова, са циљем најшире могуће афирмације филмске уметности. У оквиру пројекција тежимо ка томе да акценат буде стављен на филмска остварења домаће продукције, која су се показала као најгледанија. Исто тако, акценат је стављен и на цртане филмове, да би се у редовне посетиоце пројекција укључили и најмлађи житељи Тополе. Наравно, пратећи трендове, приказују се и сва остала актуелна дела светске кинематографије.

Опширније >

Музички програм

Концерти музичке школе одржавају се са циљем да се афирмишу млади музичари који се школују у основној музичкој школи „Петар Илић “, чије одељење постоји и у Тополи. Током године организују се бар два концерта и на тај начин млади таленти имају прилику да чешће јавно и у адекватном простору наступају и истовремено образују тополску музичку публику.

Опширније >

Ликовни програм

 Културни центар Топола организује изложбе радова са сликарских колонија у Липовцу.  Изложбе се најчешће организују у оквиру пројекта „Тополско лето“, у холу Културног центра, као и изложба слика са досадашњих фестивала дуодраме.

Опширније >

Драмски програм за децу и одрасле

Сваке године реализују се драмски програми кроз неколико циљних група – децу, младе и одрасле. Припремиће се и реализовати позоришне представе приликом чега су планирана гостовања аматерских и професионалних позоришних трупа и позоришта, као и размена представа нашег аматерског позоришта са позориштима широм Србије.

Опширније >

Књижевни програм

 

У оквиру књижевног програма Културни центра Топола од 2012. сваке године уређује и штапма зборник радова Тополски записи, зборник радова мештана Тополе и људи родом из Тополе који  доприносе  креирању једног јединственог извора значајних података који ће, у будућности,  послужити млађим генерацијама и остати сачувани у архиви Културног центра као и библиотекама широм Србије.

У оквиру Сабора изворног народног стваралаштва, штампа се „Саборник“ гласило Сабора у којем се публикују текстови везани за фестивале и саборе изворног народног стваралаштва који се одржавају током године широм Србије, али и за српске народне обичаје, традиционалне инструменте и ношњу.

Опширније >

Едукативни програм

kreativne radionice small

 Креативне радионице:
 - Етномузиколошка и етнокореолошка радионица
 - Ликовна радионица за децу

Опширније >

Контакт информације

Адреса: Булевар вожда Карађорђа бб
34310 Топола, Србија

Друштвене мреже

Facebook
Instagram
Youtube

Search