Конкурси

НАГРАДНИ ФОТО КОНКУРС

Важно обавештење: ФОТОКОНКУРС ЈЕ ПРОДУЗЕН ДО 31 МАЈА 2014
Тема конкурса: “Топола - успомене и сећања“

 

topolaold topolaold2 topolaold3

 

 

Конкурс је пре свега намењен посетиоцима Тополе који су имали прилике да посете наш град, али и свима онима који у својим породичним архивама имају фотографије које су начинили сами или су дошле у њихов посед приликом посете Тополи.


Правила конкурса:

 • На наградни конкурс може се послати највише две фотографије (било поштом или електронским путем), али на само један од ова два начина.
 • На адресу Културног центра Топола, Булевар вожда Карађорђа б.б., 34310 Топола, послати израђене фотографије, са (оквирном) годином настанка исте, као и име, презиме, адресу и број телефона учесника који је шаље. Такође, фотографије је могуће послати и електронски, на е-маил адресу Културног центра Топола, кцтопола@опен.телеком.рс, са назнаком „За фото конкурс“, са (оквирном) годином настанка исте, као и име, презиме, адресу и број телефона учесника који је шаље.
 • Фотографије послате електронским путем морају бити у јпг/јпег/гиф формату, док фотографије послате поштом немају ограничења димензија. На фотографијама су дозвољене једино корекције боје и оштрине. Фотографије које буду имале друге врсте интервенција неће бити прихваћене. 
 • Конкурс је отворен од 31. марта до 30. априла 2014. године.
 • Награде ће победницима бити додељене током маја 2014. године, а победници ће благовремено бити обавештени о исходу конкурса.
 • Организатор конкурса задржава право да прихвати или не прихвати фотографију за коју сматра да не одговара теми конкурса или која технички не задовољава минимум критеријума који одређује конкурс, без посебних објашњења.
 • Организатор има право на коришћење свих пристиглих фотографија у оквиру конкурса за промоцију фото конкурса у било ком облику и у било ком медију, као и за будуће објављивање у сврху промоције општине Топола кроз израду публикација, брошура, разгледница, сувенира, билборда и слично. При томе ће организатор настојати да наведе име аутора, али не одговара уколико то уредништво другог медија не учини. При оваквом коришћењу Организатор се ослобађа од било каквих потраживања од стране Аутора фотографија на конкурсу.
 • Стручни жири ће оцењивати пристигле фотографије и одабрати победнике.- Одлуке жирија су коначне, а право тумачења пропозиција има Организатор. Организатор не сноси одговорност за евентуално копирање, неовлашћено објављивање и сл. приспелих и објављених фотографија.
 • Молимо све да се придржавају услова конкурса, јер ће у супротном бити дисквалификовани.

Ауторска права:

 • Учесници који кандидују фотографије на конкурс морају имати неотуђиво ауторско право на те фотографије које је дефинисано важећим законима о ауторским правима. Организатори се одричу одговорности у случају повреде ауторских права стране трећег лица. Уколико организатори посумњају да неко поставља фотографију на коју нема ауторско право, могу затражити додатни доказ о ауторству или без додатног објашњења дисквалификовати тај рад из даљег такмичења.
 • Слањем фотографија учесници преносе ауторска права на организаторе на начин да Културни центар Топола има право на коришћење свих објављених фотографија за потребе промоције овог фото конкурса у било којем облику и на било којем медију.
 • Аутори су такође сагласни да Културни центар Топола има право на коришћење свих објављених фотографија у сврху промоције општине Топола: израду публикација, брошура, разгледница, сувенира, билборда и слично. При оваквом коришћењу изабраних фотографија организатори се ослобађају од било каквих потраживања од стране аутора. Где је то могуће, организатори ће настојати да наведе име аутора коришћених фотографија.