Фестивал „Велика школска позорница“

Image

Од 2017. организује се позоришни фестивал за децу Велика школска позорница.

На фестивалу учествовују пажљиво одабране и припремљене представе које су припремили ученици основних школа, не само са подручја општине Топола, него и са територије читаве Србије. Такмичење се одвија у две категорије: од првог до четвртог и од петог до осмог разреда, а од стране стручног жирија награђују се најбоља представа, најбоља режија, најбољи глумац и глумица, као и посебне награде /сценографија, музика, костим, споредне улоге... у зависности у чему се одређена представа истакне.

Овај Фестивал је једини овог типа који се одржава на подручју општине Топола, стога је важно да истакнемо да је од изузетног значаја за децу овог узраста, пре свега што им пружа прилику да се изразе и афирмишу у области позоришне уметности. 

           Током пет година постојања, фестивал „Велика школска позорница“ стекао је изузетну популарност.  Очекује се да ће се такмичити око сто ученика, као и да ће Фестивал посетити око 400 гледалаца. Визија  је да се  Фестивал „ Велика школска позорница“ прошири даљим унапређењем  како би се створила  могућност за сарадњу основних школа из нашег најближег окружења ван Србије, тако да би фестивал добио међународни карактер.

 

Контакт информације

Адреса: Булевар вожда Карађорђа бб
34310 Топола, Србија

Друштвене мреже

Facebook
Instagram
Youtube

Search